Het geheim van de zoenende gasten – De bende van de Korenwolf – Jacques Vriens

Als de ouders van Pepijn, Joost, Eefie en Nina  een weekend weg zijn, heeft oma de leiding in het hotel. Wanneer er een mysterieuze baron komt logeren en er opeens allemaal vreemde dingen gebeuren, wordt het bepaald geen rustig weekend.

Het lijkt te spoken in hotel De Korenwolf. Er verdwijnt steeds eten uit de keuken, oma’s dure ring wordt gestolen, en wie sluipt er toch over de gang midden in de nacht? En dan is er ook nog een meisje uit Pepijns klas verdwenen. Weet hij er soms meer van? Als er een deftige baron in het hotel komt logeren van wie oma vlinders in haar buik krijgt, lijkt de chaos compleet.

De dialogen zijn gevat en vaak grappig. Door de actie en de vele gebeurtenissen zit er een lekkere vaart in het verhaal. Er zitten veel leuke illustraties tussen de tekst.

familiemusical
Dit is het tiende deel in de serie ‘De bende van de Korenwolf’ . Het is ook prima los te lezen. Jacques Vriens heeft dit boek speciaal geschreven voor de gelijknamige familiemusical. Die je ook nog kan gaan bekijken! Hier lees je meer over de musical.

Leuk om te weten, De bende van de korenwolf is een tip van de kinderjury 2012! Kijk hier voor meer tips in deze catagorie. (zes tot en met negen jaar) Je kan op het boek stemmen van 29 februari tot en met 11 maart 2012.

Titel: Het geheim van de zoenende gasten. De bende van de Korenwolf
Auteur: Jacques Vriens
Illustratie: Annet Schaap
Uitgeverij: Holkema & Warendorf
vanaf zeven jaar

Waar koop jij meestal kinderboeken?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:De ontsnapping van de brullende muis
Lees ook:De dikke bende van De Korenwolf (1)
Lees ook:Jacques Vriens: 35 jaar meesterverteller
Lees ook:Baron 1898 – Jacques Vriens
Lees ook:Smokkelkinderen – Jacques Vriens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>