De vlucht van Omid – Lysette van Geel

De vlucht van Omid van Lysette van Geel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is een boek om op het puntje van je stoel te lezen voor lezers vanaf 10 jaar en het is spannend en met vaart geschreven.

De Iraanse Omid moet op zijn tiende naar Nederland vluchten. Hij heeft een leverziekte die in zijn geboorteland Iran niet goed kan worden behandeld. Hij laat zijn vrienden, konijn en zelfs zijn vader achter.

Met goede moed gaat Omid het avontuur aan, maar al snel blijkt dat het een gevaarlijke reis wordt. Tijdens de vlucht mag Omid met niemand praten en wordt hij in een overvolle vrachtwagen gezet. Zal het hem lukken om veilig in Nederland aan te komen?

Titel: De vlucht van Omid
Auteur: Lysette van Geel
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048835249
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Basta! – Nienke Berends
Lees ook:Vlucht – Natasza Tardio
Lees ook:Genomineerden Hotze de Roosprijs 2018
Lees ook:De reis van Syntax Bosselman – Arend van Dam
Lees ook:Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>