De terugkeer van Melisse

Het is een jaar later.
De hoofdpersoon uit De geur van Melisse is nu zeventien en vertelt het verhaal van de afgelopen twaalf dagen – dagen die zijn leven voorgoed veranderd hebben. Na de zomer waarin hij zijn eerste grote verliefdheid en de daaropvolgende grote teleurstelling beleefde, heeft hij Ann-Katrin nog één keer gezien. Daarna leek ze te zijn verdwenen. Hij probeerde niet haar te vinden. Nu heeft hij zijn leven weer opgepakt, hij is ‘hersteld’. Hij is opnieuw verliefd, op een meisje dat bij hem op school zit: Amina. Zij vindt hem ook leuk.

Maar dan ruikt hij opeens de geur van melisse in de bus. En nog diezelfde dag hoort hij haar naam in een liedje. En als hij ‘s avonds naar buiten kijkt, is het volle maan, net als die ene nacht. Hij besluit dat dit een voorteken moet zijn en gaat toch weer naar haar op zoek. Ann-Katrin laat zich echter niet zo makkelijk vinden en Amina begint zich terug te trekken. En dat is wel het laatste dat hij wil. Maar waarom doet Ann-Katrin zo geheimzinnig? Hij moet het weten, en na verloop van tijd doet hij een ontdekking: Ann-Katrin heeft een zoon en hij is de vader. Hij wordt heen en weer geslingerd tussen tegenstrijdige gevoelens: hij wil een relatie opbouwen met zijn zoon, maar hij wil ook niets liever dan een relatie met Amina.

Dit einde van het verhaal is het begin van een nieuw leven. Een leven waarin Ann-Katrin en hij een manier willen zien te vinden waarop hij een rol in het leven van zijn zoon kan spelen, en een leven waarin hij iets moois met Amina gaat opbouwen.

Titel: De terugkeer van Melisse
Auteur: Per Nilsson
Aantal pagina’s: 192

[isbn]9789047701804[/isbn]

Lees ook:De geur van Melisse
Lees ook:Mijn kleine tuin & Mijn kleine bos – Katrin Wiehle
Lees ook:15
Lees ook:Wie gevonden wil worden – Arno Bohlmeijer
Lees ook:De goochelaar, de geit en ik – Dirk Weber

1 Reacties // Reageer

One thought on “De terugkeer van Melisse

 1. Lisa

  Ik vind het een zeer mooi boek. In het begin vond ik het een beetje moeilijk lezen omdat de hoofdpersonage zijn naam niet wordt vernoemd. Er wordt dan altijd in ik-persoon vertelt. Als er dan een dialoog is tussen de hoofdpersonage en een ander persoon is het moeilijk uit te maken wie wat zegt.
  Het boek heeft wel veel realiteit. Het is eens iets anders het liefdesleven uit een jongen zijn perspectief te zien. Het is een jongen die werd gekwetst en er mee inzit.
  Het einde vind ik een beetje raar. Kiest hij nu voor Ann-Katrin of Amine? Waarschijnlijk is het aan jezelf om het einde in te vullen.
  Een echte aanrader!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>