Het kleurenmonster – Anna Llenas

We leren kinderen van jongs af aan vormen, kleuren, cijfers en letters, maar niet vaak gevoelens. Dit prentenboek legt de betekenis van veel voorkomende emoties uit en biedt kinderen daardoor een opening om erover te praten. Als je kalm bent, adem je bijvoorbeeld diep en langzaam, als je blij bent wil je dansen en springen.

Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven. Als dat gelukt is, blijkt dat zijn verwarring veroorzaakt werd door een gevoel dat hij nog niet kent… Hij is verliefd!

Titel: Het kleurenmonster
Auteur: Anna Llenas
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051165906
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Klassieker: De kleur van emoties – Anna Llenas
Lees ook:Ik voel me… – Pimm van Hest
Lees ook:Namita zoekt haar plek – Mar Pavón
Lees ook:Ik sterf duizend doden
Lees ook:Ik sterf duizend doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>