De kale boom – Tamara Bos

Het wordt voorjaar in het bos. Er spelen jonge dieren aan de waterkant en aan de takken van de bomen groeien langzaam weer knisperend groene blaadjes. Behalve aan die van Beuk.

Beuk voelt zich niet lekker en wordt steeds verdrietiger omdat hij kaal blijft. De andere dieren vrolijken de boom op door hem te versieren. Nu ziet hij er zelfs in de winter mooi uit! En gelukkig beginnen de volgende lente ook zíjn takken weer te kriebelen.

Het ontroerende verhaal over de kale beuk is gemaakt naar een idee van Michael (15). Hij heeft al langere tijd een hersentumor en dat zie je aan hem: hij is met tussenpozen kaal.

Kinderen vragen vaak aan Michael waarom hij er anders uitziet. Dan vertelt hij dat hij net een omgekeerde boom is, want hij verliest soms precies zijn haar als de bomen juist bladeren krijgen. Dit gegeven is prachtig uitgewerkt en verbeeld door Tamara Bos en Barbara de Wolf.

Titel: De kale boom
Auteur: Tamara Bos
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051165838
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Raar maar waar: Boom
Lees ook:De boom zonder vruchten – Susanne Danielson
Lees ook:Benjamins boom – Bernadette Watts
Lees ook:Kleine Muis en de rode knikker – Petr Horáček
Lees ook:Dans me – Karla Stoefs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>