Klassieker: Thomas en de kerstkarper – Marit Törnqvist & Rita Törnqvist-Verschuur

Thomas en de kerstkarper is een hartverwarmend, klassiek prentenboek over kerst, een opa en zijn kleinzoon. Onlangs verscheen een heruitgave van dit tijdloze kerstverhaal van Marit Törnqvist en haar moeder, Rita Törnqvist-Verschuur.

Thomas viert Kerstmis bij zijn opa in Praag, en er staat karper op het menu. Dat is de traditie. Thomas mag de kerstkarper zelf uitkiezen en geeft hem zelfs een naam. Thuis bij opa mag hij in de badkuip rondzwemmen. Moeten ze die prachtige vis nu gaan opeten? Iedereen doet het, maar zij ook? Samen vinden ze een oplossing die helemaal in de geest is van de kerstgedachte.

Marit Törnqvist studeerde in 1987 af met haar tekeningen voor dit hartverwarmende prentenboek over een opa en zijn kleinzoon. Rita Törnqvist-Verschuur schreef het verhaal na een gezamenlijk bezoek aan Praag in de kerstperiode. Beiden lieten zich inspireren door de sfeervolle stad met zijn prachtige bruggen en gebouwen.

Titel: Thomas en de kerstkarper
Auteur: Marit Törnqvist & Rita Törnqvist-Verschuur
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045119755
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Ga op verhalenreis met Marit Törnqvist en Astrid Lindgren
Lees ook:Tentoonstelling Marit Törnqvist 2009
Lees ook:Opmerkelijke uitvindingen – Marit Törnqvist
Lees ook:Klassieker: Klein verhaal over liefde – Marit Törnqvist
Lees ook:Het gelukkige eiland – Marit Törnqvist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>