De boom zonder vruchten – Susanne Danielson

Susanne Danielson heeft een bijzonder boek geschreven: De boom zonder vruchten. Hierin legt ze uit wie we als mens in essentie zijn en dat alles in het leven mogelijk is als we vanuit ons volle potentieel leven. En het boek is ook nog eens prachtig geïllustreerd door Marjorie Veldhuyse.

Midden in een boomgaard stond een boom zonder vruchten. Alle bomen om hem heen zaten vol met mooie, gekleurde vruchten. De boom zonder vruchten was de enige die geen vruchten aan zijn takken had hangen.

Hij voelde zich daarom heel eenzaam en verdrietig. Hij vond het niet eerlijk dat alle andere bomen wél mooie vruchten hadden – en hij niet. Hij wist zeker dat er iemand was die al die mooie vruchten aan hun takken hing.

Op een dag besluit hij om aan alle vruchtenbomen om hem heen te vragen wie al die vruchten in hun bomen hangt. Het wordt een boeiende week, waarin hij ontdekt wie hij werkelijk is én dat alles wat hij wil mogelijk is.

Door alles wat hij van alle bomen heeft geleerd, zorgt hij er dan zelf voor dat hij vruchten aan zijn takken laat groeien. En niet zomaar vruchten…

Susanne over haar boek: ”Bij het begeleiden van volwassenen die om verschillende redenen uit balans zijn geraakt, vond ik het telkens zo jammer dat veel kinderen niet van jongs af aan leren wie ze in essentie zijn en hoe onmetelijk krachtig ze zijn als mens.”

Ze voegt toe: “Als ieder kind dat van jongs af aan zou kunnen leren, zou de wereld een mooiere en liefdevollere plek zijn voor iedereen. Mijn droom is om kinderen en volwassenen mee te geven dat we alle krachten ín ons hebben om vanuit je volle essentie en potentie te leven.”

Het boek is gebaseerd op de coachingsmethode De Levensbronnen die Susanne samen met Yvette Visser heeft ontwikkeld. Al jaren werken zij met deze methode en leiden ze coaches, therapeuten en managers op.

Titel: De boom zonder vruchten
Auteur: Susanne Danielson
Uitgeverij: Vior Webmedia
ISBN: 9789082425000
Voor iedereen tussen de 4 en 104.

Lees ook:De boom – Amandine Laprun
Lees ook:De kale boom – Tamara Bos
Lees ook:Raar maar waar: Boom
Lees ook:Van wie is die staart? Kerstin Zabransky
Lees ook:Recensie: De grote bomenrover – Oliver Jeffers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>