Bosch – Thé Tjong-Khing

In het prentenboek Bosch vertelt illustrator Thé Tjong-Khing aan de hand van indrukwekkende prenten het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal…

Jeroen trekt eropuit. Maar een paar grote jongens trappen zijn bal in de rivier en Jeroen valt in een waterval. Hij komt boven water in een paradijselijke wereld vol vreemde wezens.

Daar moet hij goed opletten. Ze pakken niet alleen zijn bal, maar ook zijn pet en rugzak af. Jeroen gaat erachteraan en onderweg komt hij allerlei gevaren tegen. Hij helpt waar hij kan, maakt nieuwe vrienden en wordt door een mooie vrouw uitgenodigd in haar bijzondere huis… Daar ontdekt hij…

Bosch is een extra groot en dik prentenboek zonder woorden, waarin de magische wereld van Jheronimus Bosch het toneel wordt van een spannend avontuur. Volg de pet, de rugzak en de bal… Als Jeroen eindelijk in zijn eigen wereld terugkeert, beziet hij die met nieuwe ogen.

Ontdek het verhaal zelf in de meesterlijke illustraties van Thé Tjong-Khing, die hij baseerde op het werk van Bosch. De illustrator dook diep in de wereld van Bosch en verbaasde zich over een schilder die hij dacht te kennen.

Langzaam ontstond een verhaallijn die tijdens het tekenen steeds weer nieuwe wendingen kreeg. Het boek mocht voor jonge kijkers niet te eng worden. Gelukkig heeft hoofdpersoon Jeroen op elk gevaar een antwoord en hij laat zien dat je nergens bang voor hoeft te zijn.

Van 13 februari t/m 8 mei 2016 is in het Noordbrabants Museum de grootste tentoonstelling van het werk van Jheronimus Bosch ooit, ter gelegenheid van zijn 500ste sterfdag. Werken van over de hele wereld komen naar de geboortestad van de schilder.

Titel: Bosch
Auteur: Thé Tjong-Khing
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025868895
Voor alle leeftijden.

Lees ook:Op zoek naar Jeroen – Paul van Loon
Lees ook:Jake en de T.rex – Thé Tjong-Khing
Lees ook:De sprookjesverteller: Sprookjes van Andersen – Thé Tjong-Khing
Lees ook:Max Velthuijsprijs voor Thé Tjong-Khing
Lees ook:Kunst met taart – Thé Tjong-Khing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>