Garage Gust – Leo Timmers

Leo Timmers heeft een nieuw prentenboek gemaakt over een vrolijke doe-het-zelver met de belangrijke thema’s recycling en elkaar helpen. Er staan grappige kleurrijke prenten in, die met de hand zijn geschilderd.

Vroeg in de ochtend komt Gust in zijn garage aan. Hij heeft veel werk. Iedereen komt langs met een ander probleem: Rico heeft rugpijn, voor Janne is het te warm, Walter mist de zee. Geen paniek: Gust vindt er altijd wat op.

Met een oude scooter, een afgedankte badkuip en een versleten koelkast maakt hij de meest wonderlijke voertuigen op ieders maat.

Het is al laat als Gust eindelijk zijn garagepoort sluit en naar huis vertrekt. Maar Gust is heel vuil geworden van het werk. Is er nog iets over van de spullenberg?

Garage Gust speelt zich af in één enkele dag. Leo Timmers schildert het veranderende licht, de vermoeidheid van Gust en de slinkende afvalberg zo overtuigend dat het lijkt alsof je er zelf bij bent.

Titel: Garage Gust
Auteur: Leo Timmers
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045118789
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Leespluim mei 2016: Garage Gust – Leo Timmers
Lees ook:Een huis voor Harry – Leo Timmers
Lees ook:Rijd je mee? – Leo Timmers
Lees ook:Kraai – Leo Timmers
Lees ook:Klassieker: Diepzeedokter Diederik – Leo Timmers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>