Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn – Emma Thompson

Actrice en scriptschrijfster Emma Thompson heeft een mooi eerbetoon aan de beroemde schrijfster Beatrix Potter geschreven: Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn. Pieter Konijn is de beroemde creatie van Potter.

Eerder verschenen ook al Hoe het verderging met Pieter Konijn en Het Kerstverhaal van Pieter Konijn. Deze werden ook geschreven door Emma Thompson en geïllustreerd door Eleanor Taylor. Het prentenboek werd vertaald naar het Nederlands door Imme Dros.

In dit avontuur wordt Pieter Konijn op de kermis aangezien voor een knuffel en meegegeven als prijs. Pieter mocht niet naar de kermis van mevrouw Konijn, maar hij ging toch! Gelukkig helpt zijn neefje Benjamin hem te ontsnappen – na een angstaanjagend ritje in de achtbaan. Maar het meisje dat hem gewonnen heeft, geeft het niet zo snel op! Zij wil Pieter, en geen andere knuffel…

Volgens de krant De Standaard is het een prestatie dat illustratice Eleanor Taylor erin is geslaagd “in de voetsporen van Potter te treden zonder zichzelf te verloochenen”. Het Leidsch Dagblad prees juist Emma Thompson, omdat ze heeft laten zien “dat ze zorgvuldig en inventief om kon gaan met de erfenis van de befaamde Beatrix Potter”.

Titel: Het spannende kermisverhaal van Pieter Konijn
Auteur: Emma Thompson
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021673660
Voor kinderen vanaf circa 4 jaar.

Lees ook:Pieter Konijn: Kom eens kijken! – Beatrix Potter
Lees ook:Alle verhalen van Pieter Konijn – Beatrix Potter
Lees ook:Pieter Konijn speelboek – Beatrix Potter
Lees ook:Pieter Konijn: Speel met mij! – Beatrix Potter
Lees ook:Pieter Konijn: Drie Babyzusjes – Beatrix Potter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>