Kleine Ezel vraagt waarom – Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen

Ik wil dit prentenboek knuffelen, zo leuk vind ik het. Deze serie met herkenbare verhaaltjes met kleine Ezel in de hoofdrol hebben een hoge aaibaarheidsfactor. Ligt het aan Kleine Ezel, of juist zijn lieve, slimme, grappige mama?

Kleine Ezel en zijn moeder doen boodschappen. Kleine Ezel moet in zijn wagentje. ‘Waarom?’ vraagt hij. Als Kleine Ezel in de winkel iets uit het rek pakt, moet hij het terugleggen van mama Ezel. ‘Waarom?’ En dit gaat door tot Ezel zijn buikje een ijsco wil. Dan is mama aan zet.
Geweldig duo
Wat doen ze dat toch goed, Rindert en Annemarie. De tekst kort en bondig, toch zegt het alles. De illustraties ogenschijnlijk simpel, maar alle gedachten en gevoelens zijn van de gezichten van Kleine Ezel en zijn moeder af te lezen. In deze sfeer verschenen ook al Ezel kan al tellen en Een hapje voor Kleine Ezel. Ik vind dit echt te gekke voorleesboeken voor kindjes van rond de twee jaar.
Titel: Kleine Ezel vraagt Waarom?
Auteur: Rindert Kromhout
Illustraties: Annemarie van Haeringen
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025862725
Vanaf ongeveer anderhalf jaar

Lees ook:Kleine Ezel – Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen voor op de iPad.
Lees ook:Hoera voor Kleine Ezel – Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen
Lees ook:Kleine Ezel kan al tellen – Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen
Lees ook:Waterpret met Kleine Ezel!
Lees ook:Mijn kleine Ezel babyboek – Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>