Woesj! Anita Bijsterbosch

Omdat het soms best hard waait, hou je hoed goed vast!

De wind blaast een hoed door de lucht. Maar van wie is die hoed? Al de dieren die de hoed zien voorbijvliegen willen hem wel houden: een poes, een haan, een koe, een slang, muisjes, een ijsbeer, een paard, een pauw en uiteindelijk een hond. De hond weet wel van wie de hoed is! Hij geeft hem netjes terug aan het meisje.

Een kleurrijk prentenboek vol sterke beelden. En boekentip (peuters) van BoekStart: “Het repeteerelement in de tekst: ‘WOESJ Daar gaat de hoed. Van wie zou hij zijn?’ geeft plezier en ook het maken van dierengeluiden, weergegeven in een afwisselende typografie, zorgen voor interactie. Fijne en geslaagde uitgave om samen met peuters plezier aan te beleven.”

Titel: Woesj
Auteur en Illustratie: Anita Bijsterbosch
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044819113
Vanaf ongeveer drie jaar

Lees ook:Knor knor, doet het varken! – Anita Engelen
Lees ook:Van wie is die hoed? – Joukje Akveld
Lees ook:Leespluim september 2015: Van wie is die hoed? – Joukje Akveld
Lees ook:We hebben een hoed – Jon Klassen
Lees ook:Bonte beesten a.b.c – Marcus Pfister

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>