Groter dan een droom – Jef Aerts en Marit Törnqvist

Zo mooi en verdrietig tegelijk, om een brok van in je keel te krijgen.

Een jongen kent zijn overleden zusje alleen van een foto aan de muur. Maar op een ochtend hoort hij dat een meisje hem roept. Is dat zijn zus? Hij heeft haar nooit gekend want ze is gestorven lang voor hij werd geboren. Maar nu vraagt ze haar kleine broertje om met haar te gaan fietsen. Het is het begin van een onvergetelijk troostrijk verhaal.

Fragment:
Zullen we?’ riep zus. ‘Wat?’ Ik duwde mijn oren dicht en luisterde zo hard ik kon. ‘Fietsen.’ Nu weet ik best dat je veel kan als je dood bent. Je kan gesprekken doen stilvallen en mensen doen huilen. Je naam wordt plechtig uitgesproken en alleen al door aan jou te denken, vallen mensen elkaar in de armen. Maar fietsen? ‘Vannacht neem ik je mee!’ gilde ze. Ik knikte ja, maar begreep er niets van.

Titel: Groter dan een droom
Auteur: Jef Aerts
Illustraties: Marit Törnqvist
Uitgeverij: Querido kind
ISBN: 9789045114019
Vanaf ongeveer zes jaar (voorlezen)

Lees ook:Lizzy leert fietsen – Brigitte Minne
Lees ook:Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top – Fred Diks
Lees ook:Het konijn dat in slaap wil vallen – Carl-Johan Forssén Ehrlin
Lees ook:Kaatje op de fiets – Liesbet Slegers
Lees ook:Een koekje bij de T

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>