Toverdruppels – Nathalie Slosse

Een fijn hulpje om verdrietig zijn bespreekbaar te maken met je kind.

Snuiter is verdrietig, want zijn vriend Grote Boom is ziek. Als hij begint te huilen, verschijnt de Tranenfee. Zij vangt zijn tranen op in een flesje. In haar tas zitten nog meer flesjes, voor de andere dieren in het bos. Want als je huilt omdat je van binnen pijn hebt, komen er toverdruppels. En daar kan de Tranenfee iets heel bijzonders mee. Maar voordat Snuiter dát ontdekt, hebben veel vriendjes al op zijn schouder uitgehuild. Want met een vriend in de buurt, luchten tranen op en kan er daarna weer plezier gemaakt worden!

Toverdruppels nodigt kleine kinderen uit om over verdriet en troost te praten. Dat kan bijvoorbeeld helpen bij verlies en rouw maar ook bij minder zwaar verdriet.
Een vertederend verhaal met herkenbare situaties in begrijpelijke taal. Met de schatkist vol spelletjes en knutselopdrachtjes van de Tranenfee, achter in het boek, hoeft niemand nog bang te zijn voor kinderverdriet en tranen. Voor je het weet wordt er weer gelachen.

Titel: Toverdruppels
Auteur: Nathalie Slosse
Illustraties:  Rocio Del Moral
Uitgeverij:  Abimo
ISBN: 9789059328761
Vanaf ongeveer vier a vijf jaar

Lees ook:Per ongeluk – Nathalie Slosse
Lees ook:Mijn lieve vergeetopa – Ilona Lammertink
Lees ook:Binnen spelen – Buiten spelen omkeerboek – Marianne Busser & Ron Schröder
Lees ook:Fatale liefde ontpopt zich tot een ware YAthrill
Lees ook:Tim en de schatkist vol avonturen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>