Het Lettercircus – zoek het alfabet op je iPad

Fien woont met haar grootvader Joep in een woonwagen in de duinen. Fien wil alle letters van het alfabet leren kennen en ze gaat samen met haar vader op zoek.
Alle letters van het alfabet kan je in dit (digitale) prentenboek spelenderwijs bekijken en oefenen.

 

 

Het Lettercircus, geschreven door Rian Visser en geïllustreerd door Mark Janssen, verscheen in 2004 als papieren boek bij uitgeverij Clavis. Het was eigenlijk alleen nog in de bibliotheek te leen. Tot nu toe dan, want nu is er dan de iPad app!

Je kan zelf voorlezen of luisteren naar Siebe Meijer die de verhalen voorleest. In alle tekeningen zitten letters verborgen die je samen met je kind zoekt. De letters maken geluid als je erop klikt. Het boek eindigt met een aanklikbaar alfabet.

Het lettercircus is een leuke manier om het alfabet te leren! Voor kinderen van rond de zes die leren lezen en schrijven. Het is bruikbaar op school, op het digibord, maar ook lekker op schoot bij opa of oma kan het boek uren leerzaam vermaak geven.
Het Lettercircus is ook goed bruikbaar voor oudere kinderen, die bijvoorbeeld dyslectisch zijn of door andere redenen wat meer moeite hebben met lezen.

Download hem meteen in de App Store

Titel: Het Lettercircus
Auteur: Rian Visser
Illustrator: Mark Janssen
Leeftijd: vanaf ongeveer zes
Uitgever:  Books2download

Bron: Books2download

Lees ook:Aan de kant, draak! – Rian Visser
Lees ook:Op zoek naar een ring – Rian Visser
Lees ook:Hup, Mus! – Rian Visser
Lees ook:Pas op voor de tor! – Rian Visser
Lees ook:Gevaar in de mist – Rian Visser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>