Welkom op de dierderij

In virtuoze zinnen op rijm die doen denken aan de versjes van Annie M.G. Schmidt vertelt Lida Dijkstra over een boerderij die wordt gerund door de dieren zelf. De kleurrijke illustraties van Noëlle Smit passen perfect bij dit geestige verhaal.

Boer Jansen ligt ziek in bed. Maar Kaatje Koe moet dringend worden gemolken. En het gras moet worden gemaaid, en de schaapjes geschoren. Het hek moet gerepareerd en de moestuin gewied. Onder leiding van Hendrik Haan nemen de dieren het werk van boer Jansen over. Als de boer weer is opgeknapt, is hij niet meer nodig want alles loopt op rolletjes. Hij vertrekt naar Verona, waar hij aria’s gaat zingen. En de boerderij…? Die wordt omgedoopt tot ‘dierderij’!

Titel: Welkom op de dierderij
Auteur: Lida Dijkstra
Illustrator: Noelle Smit

[isbn]9789049924164[/isbn]

Lees ook:Leespluim voor Welkom op de dierderij
Lees ook:Willemijn wil een superboom – Lida Dijkstra
Lees ook:Kuikens op de Dierderij – Lida Dijkstra
Lees ook:Leren lezen met Kluitman: Pup gaat te ver – Lida Dijkstra
Lees ook:Lang leve Klein Konijn & Klein Konijn wil met de trein (Klein Konijn 1 & 2) – Lida Dijkstra

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>