Apenkooien en propjes gooien

De leukste versjes en verhalen over school

Deze vrolijke voorleesbundel staat boordevol verhalen en gedichtjes van bekende schrijvers en illustratoren. Over de vreselijkste juffen en de gekste meesters, over schooltje spelen en voor het eerst echt naar school gaan, over dansen tijdens de gymles en spelen in de pauze, over strafwerk maken en rekenen met snoepjes. En natuurlijk over allerlei andere dingen die onder schooltijd gebeuren.

Met bijdragen van Annie M.G. Schmidt, Guus Kuijer, Miep Diekmann, Marianne Busser en Ron Schröder, Vivian den Hollander, Carry Slee, Joke van Leeuwen, Imme Dros en vele anderen.

Jacques Vriens over Apenkooien en propjes gooien:

‘Kinderen brengen heel veel tijd op school door. De hele dag trekken ze met elkaar én natuurlijk met hun meester of juf op. Eigenlijk is de school de wereld in het klein. Daarom ben ik (als oud-’bovenmeester’) met veel plezier op zoek gegaan naar verhalen over school, waar onze kinderliteratuur zo rijk aan is.’

Meer informatie over de samensteller op www.jacquesvriens.nl.

Auteur: Jacques Vriens (samensteller)
Illustrator: diverse
Aantal pagina’s: 128

[isbn]9789047512394[/isbn]

Lees ook:Stout, stouter, stoutst
Lees ook:Tip van de week: Stout, stouter, stoutst
Lees ook:Oomen, Slee en Vriens blijven favoriet
Lees ook:Het grote opa- en omaboek
Lees ook:Het grote Carry Slee voorleesboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>