Bijzondere gedichten van een 16-jarige

Oprecht, paradoxaal en kwetsbaar

Ook zo lekker aan het puberen? Ouders en leraren denken te weten wat goed voor je is, terwijl je zelf het woord ‘puber’ niet eens wilt horen!

‘Ik wil geen puber zijn’ schreef Ruby de Witte dan ook in een van haar gedichten in deze bijzondere bundel. Haar gevoelens slingerden heen en weer. Het ene moment vond ze de wereld prachtig, het andere moment piekerde ze over de zin van het bestaan. En wat haar net zo gelukkig maakte, dat maakt haar even later juist verdrietig en alleen. In eerlijke, rake bewoordingen geeft ze je een uniek kijkje in het hoofd van een ‘puber’.

Landelijke gedichtendag
Vandaag donderdag 28 januari wordt de Landelijke gedichtendag voor de elfde keer georganiseerd. Kijk op www.gedichtendag.com voor meer informatie.

Ruby de Witte (1991) begon met het schrijven van gedichten toen ze in groep acht zat. Eerst schreef ze voornamelijk gedichten ter gelegenheid van verjaardagen, Moederdag of sinterklaas, totdat ze er op vijftienjarige leeftijd achter kwam dat het eigenlijk wel heel prettig is om al die chaotische gedachten te ordenen en op papier te zetten. Binnenstebuiten is een bundeling van haar mooiste gedichten die zij schreef toen ze zestien jaar was.

Titel: Binnenstebuiten – Gedichten van een 16-jarige
Auteur: Ruby de Witte

Lees ook:Fries schrijft Gedichtendagbundel
Lees ook:Doe je ook mee?
Lees ook:Groep acht aan de macht
Lees ook:Ruby Rood is een roman over een onmogelijke liefde
Lees ook:Hello Ruby: de grote reis door de computer – Linda Liukas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>