Waarom verdrinken vissen niet? – Anna Claybourne

Waarom verdrinken vissen niet? en andere levensbelangrijke vragen over het dierenrijk is een boek van Anna Claybourne met wonderlijke vragen over de wonderbaarlijke vragen.

Vorig jaar veroverde Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? de boekhandels. Het idee om vanuit kindervragen de kunstgeschiedenis in te duiken, bleek een gouden greep. Vanuit hetzelfde idee wordt nu ingezoomd op de natuur.

Waarom kan ik niet vliegen als een vogel?
Wat betekent ‘woef’?
Wie bedacht dat je koeien kunt melken?
Vergeten olifanten wel eens iets?
Waarom hebben mensen geen staart?

Aan de hand van vrolijke, tot de verbeelding sprekende vragen worden allerlei aspecten van de natuur besproken: van de evolutie tot de intelligentie van dieren en van biodiversiteit tot hoe dieren met elkaar communiceren.

Kun je vriendjes worden met een slang? Dat lees je in het hoofdstuk over gif. Waarom dragen dieren geen kleren? Dat staat in het deel over huiden en vellen. En waar zijn de dinosaurussen gebleven? Duik in de wereld van de natuur en kijk erin rond door de ogen van een kind. Je zult meer ontdekken dan je je ooit hebt afgevraagd – tenminste… sinds je een kind was!

Titel: Waarom verdrinken vissen niet?
Auteur: Anna Claybourne
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047709428
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Waarom? De grote dierenencyclopedie
Lees ook:Anna’s tak – Mireille Messier
Lees ook:Poëzieweek: Wáárom waarom? – Frank Adam
Lees ook:Quizbox: Waarom?
Lees ook:Wauw, zit dat zo?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>