Meidenvoetbal in 14 verhalen – Martine Prange & Martijn Oosterbaan (Red.)

Meidenvoetbal in 14 verhalen is een bundel van voetbalverhalen van voetbalsters van vroeger, van nu en van de toekomst en uitgegeven i.s.m. de Johan Cruyff Foundation.Een inspiratiebron voor jonge meiden die graag een stevig potje trappen! 

Veel jonge meiden en vrouwen moeten nog steeds barrières doorbreken om te doen wat zij zo graag doen: voetballen. Toch is meisjes- en vrouwenvoetbal de snelst groeiende sport ter wereld. Ook in Nederland is de groei spectaculair en zie je steeds vaker jongens én meisjes, samen of naast elkaar, een balletje trappen.

Maar wie zijn die meiden die op pleintjes, velden en in de stadions voetballen? Het Nederlandse voetbal, de ‘Hollandse School’, is gebaseerd op de techniek die de spelers op straat leren. Hoe zit dat bij de voetballende meiden? En wat dragen zij bij aan de Nederlandse voetbalcultuur?

Dit boek laat zowel de veranderingen in de Nederlandse voetbalcultuur als de kracht van meiden- en vrouwenvoetbal zien, van een jongens- en mannenbolwerk in een sport voor iedereen.

Titel: Meidenvoetbal in 14 verhalen
Auteur: Martine Prange & Martijn Oosterbaan (Red.)
Uitgeverij: Klement
ISBN: 9789086871957
Voor meisjes en jonge vrouwen.

Lees ook:Voetbalgekke meiden – Barbara Scholten
Lees ook:Meidenvoetbal – Vivianne Miedema
Lees ook:Meisjes met dromen – Paulien Andriessen
Lees ook:Hup, Mus! – Rian Visser
Lees ook:Kookpret voor meisjes – Christelle Chatel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>