Alles wat ik voel: Het grote emotieboek – Stine Jensen

Alles wat ik voel is het nieuwe boek van Stine Jensen en heeft als ondertitel Het grote emotieboek. Het is hét boek om jezelf, de wereld en elkaar beter te kunnen begrijpen.

In Alles wat ik voel gaat het over je gevoelens. Blijheid, jaloezie, verliefdheid, verdriet en alle andere grote emoties komen aan bod. Waarom voel je wat je voelt? Is het niet erg om jaloers te zijn? Kun je jezelf empathie aanleren?

Jensen schakelt moeiteloos over van een herkenbaar voorbeeld – Waarom durf ik niet te zeggen dat ik verliefd op hem ben? – naar een begrijpelijke uitleg.

Dit doet ze aan de hand van bekende filosofen zoals Rousseau en Kant, en vragen die kinderen tot filosoferen aanzetten: vind jij meestal iemand leuk die heel anders is dan jij of juist iemand die op je lijkt?

Alles wat ik voel is een boek dat kinderen bewust maakt van hun eigen gevoelens én hen stimuleert erover na te denken. Maar daarnaast biedt het ouders en leerkrachten ook een mooi handvat om allerlei emoties bespreekbaar te maken.

Titel: Alles wat ik voel – Het grote emotieboek
Auteur: Stine Jensen
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020622126
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Een box vol emoties – Stine Jensen
Lees ook:Feestje in mijn hoofd – Stine Jensen
Lees ook:Lieve Stine, weet jij het? – Stine Jensen
Lees ook:Ik voel me… – Pimm van Hest
Lees ook:Ik voel me zo – Frans Lasés en Jan Jutte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>