Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen (Professor Kleinbrein 1) – Sarah Devos

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen is het eerste deel in de serie Professor Kleinbrein van Uitgeverij Lannoo. Sarah Devos schreef het boek en Heleen Brulot zorgde voor de illustraties.

Het non-fictie werk is de perfecte combinatie van feiten, humor en heel veel tekeningen. Professor Breinstein en zijn konijn vertellen je alles wat je wilt weten over de Romeinen: van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven van de kinderen, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een avond in het theater.

Wist je dat Caesar en Cleopatra een zoon hadden? En dat keizer Caligula zijn paard tot consul benoemde? Ken je de legende over het ontstaan van Rome? Ken je het verschil tussen een viaduct en een aquaduct? En wist je dat het volgens de Romeinen geluk bracht om je haar te laten knippen bij volle maan?

Professor Breinstein is een nieuwe informatieve reeks over de belangrijkste periodes in de wereldgeschiedenis. Het zit boordevol grappige tekeningen en leuke weetjes. Ook is het vlot en toegankelijk geschreven, dus is het ook geschikt voor minder vlotte lezers.

Titel: Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen
Serie en deel: Professor Kleinbrein 1
Auteur: Sarah Devos
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401429573
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Ridders (Professor Kleinbrein 2) – Sarah Devos
Lees ook:Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Egyptenaren (Professor Kleinbrein 3) – Sarah Devos
Lees ook:Het supercoole boek met coole weetjes over dieren – Adam Frost
Lees ook:Het complete Ketnet speelboek – Sarah Devos
Lees ook:Hoe je een vulkaan kunt blussen – Alda Berglind Egilsdóttir & Wannes Cappelle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>