De blauwe vinvis – Jenni Desmond

De blauwe vinvisAlle raarste maar waarste feiten over het grootste dier ter wereld staan in het non-fictie prentenboek De blauwe vinvis van Jennis Desmond.

De blauwe vinvis is het meest bijzondere beest dat er bestaat. Hij kan wel dertig meter lang worden – net zo lang als een vrachtwagen, een graafmachine, een boot, een auto, een fiets, een motor, een busje en een tractor achter elkaar.

Zijn bek is zo groot dat er wel vijftig mensen in kunnen staan. Gelukkig eet een blauwe vinvis geen mensen… En een babyvinvis drinkt bijna tweehonderd liter moedermelk per dag. Niet gek dat hij ieder uur vier kilo zwaarder wordt.

Jenni Desmond vertelt de meest wonderlijke feiten over de blauwe vinvis. Iedere prent in haar non-fictie-feiten-prentenboek is een kunstwerk dat je zo aan de muur zou willen hangen. Als ze beschrijft hoeveel krill – een soort garnaaltjes – de blauwe vinvis eet, krioelt de bladzijde van de beestjes.

Een enorme stapel nijlpaarden illustreert het gegeven dat een blauwe vinvis gemiddeld honderdzestigduizend kilo weegt – evenveel als vijfenvijftig nijlpaarden op een hoop. Op andere pagina’s weet ze prachtig verstild, in vijftig tinten blauw, de vinvis zelf neer te zetten.

De blauwe vinvis is een prentenboek om bij weg te dromen én om je spreekbeurt over te houden. Het Grote-Niet-Te-Vermijden-Prentenboek.

De blauwe vinvis Illustratie

Titel: De blauwe vinvis
Auteur: Jenni Desmond
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707462
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:De ijsbeer – Jenni Desmond
Lees ook:Alberts boom – Jenni Desmond
Lees ook:Het lied van de blauwe pinguïn – Petr Horáček
Lees ook:De nacht van de vallende ster – Amy Hest
Lees ook:Springende pinguïns en lachende hyena’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>