Juul on fire (Juul 1) – Yvonne Huisman

Hét Ploegsma debuut van de zomer is Juul on fire van Yvonne Huisman, een sprankelend en geestig boek over Juul, een prettig gestoord meisje.

Juul is helemaal gek van muziek. Ze zet een zelfgeschreven liedje op YouTube, onder het pseudoniem ‘Jill’. Al snel wordt het liedje een hit op internet. Maar dan herkennen een paar meiden uit de klas een bepaalde plek uit het clipje.

Ze raken vervolgens compleet over hun toeren: Jill zit misschien wel bij hen op school! Juul staat op het punt te bekennen dat zij Jill is, als een klasgenote opeens met de eer gaat strijken.

Ondertussen heeft ze ook nog eens mot met haar beste vriend Pim, last van de avances van diens oudere broer, en ziet ze haar stiefmoeder gearmd op een bankje zitten met een wildvreemde man. Juuls leven is best ingewikkeld.

Vanuit haar kantoortje in de tuin is Yvonne Huisman al twaalf jaar actief als tekstschrijver. En al die jaren hing die ene wens in de lucht. Even geen zakelijke, verantwoorde en dichtgetimmerde teksten maar gewoon een lekker luchtig, vrolijk boek waarin humor vrij spel mocht hebben.

Inspiratie daarvoor had ze te over. De belevingswereld van haar dochter was één grote grabbelton. Nu is haar eerste boek een feit. Het heeft voor ontzettend veel lol gezorgd. Want wat is het lekker om achter je bureau zomaar de slappe lach te krijgen! Nu maar hopen dat al die jonge meiden er net zoveel plezier aan beleven. Want Yvonne is los!

Het is echt waar, het staat erop. Het liedje staat op YouTube. Míjn liedje, waar ik weken op geoefend heb. Het staat online. En dat betekent dat de hele wereldbevolking, 7.146.238.458 mensen om precies te zijn, ernaar kan luisteren. En ook dat elke nono, van Timboektoe tot Tatikistan, er iets van kan vinden. Het belachelijk kan maken, het kan afbranden.

Titel: Juul on fire
Serie en deel: Juul 1
Auteur: Yvonne Huisman
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021674599
Voor jongeren vanaf 11/12 jaar.

Lees ook:Juul on stage (Juul 2) – Yvonne Huisman
Lees ook:So boho (Elvy’s eigen wereld 1) – Jill Schirnhofer
Lees ook:Tekenen met Jill – Jill Schirnhofer
Lees ook:Genomineerden Hotze de Roosprijs 2016
Lees ook:Het grote Jill-doeboek – Jill Schirnhofer

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Juul on fire (Juul 1) – Yvonne Huisman

 1. Sophie

  een super boek om te lezen heb er erg van genoten. Het ziet er super leuk uit en het is heel spannend en grappig. Ik raad het aan!!!

    /   Reply  / 
 2. sjaan

  gaaf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 3. Marith

  Wel een leuk boek! Niet zo’n heel leuk boek, ik zou hem niet gelijk aanraden. Er staan geen plaatjes in, maar de kaft ziet er wel vrolijk uit. Het is een boek voor meiden vanaf 12+ . Het is wel een grappig boek maar niet heel erg spannend. Ik hoef hem niet persee nog een keer te lezen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>