Made by Indira – Caja Cazemier & Martine Letterie

Caja Cazemier en Martine Letterie schreven samen al twee ‘dubbelportretten’, romans waarin ze elk een personage neerzetten. Familiegeheim en Keerzijde werden beide genomineerd voor de Thea Beckmanprijs. Voor dit nieuwe boek reisden ze naar India om met eigen ogen te zien hoe het eraan toe gaat. 

Terra (15) droomt van een carrière in de mode. Als het even kan, gaat ze shoppen. En als ze goedkoop leuke kleding kan scoren, is dat natuurlijk top. Indira (15) is geronseld om in een spinnerij te gaan werken.

Ze hoopt zo haar bruidsschat bij elkaar te kunnen sparen, maar ze komt bedrogen uit. Haar werk is eigenlijk gewoon slavernij. Als Terra’s moeder naar India moet voor haar werk en haar dochter meeneemt, komt Terra in aanraking met de andere kant van de kledingindustrie.

De ontmoeting met Indira verandert haar leven. Terug in Nederland start ze een actie om anderen bewust te maken van ‘vuile kleding’.

Titel: Made by Indira
Auteur: Caja Cazemier & Martine Letterie
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021677026
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:Familiegeheim – Caja Cazemier & Martine Letterie
Lees ook:Sky is the limit – Caja Cazemier
Lees ook:#selfie – Caja Cazemier
Lees ook:Middelbare scholieren drinken steeds meer
Lees ook:Like me! – Caja Cazemier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>