Paul Poiret: Dromen van de Oriënt – Enzo Pérès-Labourdette

Toen iedereen elkaar nog monsieur en madame noemde, had de jonge Paul Poiret een baantje bij een paraplufabriek. Maar hij droomde van een wereld vol kleur…

Poiret wil ontwerpen, maar hij houdt zich niet aan de regels van zijn tijd. Hij tekent geen korsetten of jurken met een hofsleep. Nee, hij wil iets spannenders. En daarom gaat hij op reis.

Poiret neemt de kleuren van de Oriënt mee terug naar het grauwe Parijs van het begin van de vorige eeuw. Met zijn wervelende, fantasievolle ontwerpen maakt hij de weg vrij voor de Art Déco. En binnen korte tijd wordt hij de koning van de mode.

Enzo Pérès-Labourdette studeerde af aan Minerva in Groningen en is winnaar van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen voor beginnende illustratoren. In 2017 illustreerde hij Anne, het paard en de rivier van Wouter Klootwijk.

Titel: Paul Poiret – Dromen van de Oriënt
Auteur: Enzo Pérès-Labourdette
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025873912
Voor alle leeftijden.

Lees ook:Het sleutelkruid van Paul Biegel
Lees ook:Bestsellerswedstrijd Dagblad van het Noorden
Lees ook:100% Modetekenboek – Niki Smit
Lees ook:Bewerkte klassiekers zijn waardevol
Lees ook:100% Coco New York – Niki Smit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>