Ruby Rood

Ruby (17) woont in een welgestelde buurt van Johannesburg, de hoofdstad van Zuid-Afrika waar in de jaren ’70 nog altijd apartheid heerst. Waar Ruby opgroeit, is weinig te merken van de groeiende haat en agressie in Soweto. Haar vader is een liberale advocaat, haar moeder leidt een galerie waarin ze ook het werk van donkere kunstenaars tentoonstelt.

Ruby wordt voor de eerste keer echt verliefd op de knappe Afrikaanse Johann, die net als zij niet gelooft in apartheid, maar wiens vader lid is van de racistische beweging De Broedersbond. Hun relatie wordt door iedereen in hun omgeving afgekeurd.

Wanneer in Soweto een bloederige opstand uitbreekt, wordt de situatie onhoudbaar. Wie is nog te vertrouwen? Door de politieke situatie wordt Ruby gedwongen keuzes te maken, en afscheid te nemen van degene van wie ze houdt.

Een prachtig geschreven, ontroerend verhaal over een eerste liefde tegen de achtergrond van het groeiende verzet tegen de apartheid in het Zuid-Afrika van de jaren ’70.

Titel: Ruby Rood
Auteur: Linzi Glass

[isbn]9789048802609[/isbn]

Lees ook:Ruby Rood is een roman over een onmogelijke liefde
Lees ook:Kinderfonds MAMAS brengt gratis kinderboekje Thijs en Thandi uit
Lees ook:Hello Ruby – Linda Liukas
Lees ook:Vlucht – Natasza Tardio
Lees ook:Hello Ruby: de grote reis door de computer – Linda Liukas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>