Alice in Wonderland

Alice in Wonderland is een van de leukste jeugdboeken ooit geschreven. Zonder zich iets aan te trekken van alle vreemde dingen die ze meemaakt, stapt kleine, vrolijke Alice onbekommerd door een vreemd fantasieland vol pratende, theedrinkende en dansende, konijnen, katten en speelkaarten. De doldwaze avonturen van Alice boeien jong en oud tot op de dag van vandaag..

Lewis Carroll (1832-1898) schreef De avonturen van Alice in Wonderland oorspronkelijk voor Alice Lidell, het dochtertje van de directeur van de school waar hij les gaf. Carroll was een van nature erg sombere man; alleen het contact met kinderen – wiens wereld hij beter begreep dan die van de volwassenen – hielp hem over z’n buien van neerslachtigheid heen.
Carroll was nooit van plan om het verhaal uit te geven, maar een vriend was er zo enthousiast over dat hij zich liet overhalen om het manuscript naar een uitgever te sturen. Het boek was direct een groot succes – en nog steeds.

Titel: Alice in Wonderland
Auteur: Lewis Carroll

[isbn]9789076542126[/isbn]

Lees ook:Het echte sprookje van Alice in Wonderland – Lewis Carroll
Lees ook:Carice van Houten doet Alice in Wonderland
Lees ook:Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland – Lewis Carroll & Tony Ross
Lees ook:Alice in Wonderland – Rébecca Dautremer
Lees ook:Expo Alice in Wonderland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>