Antsy Does Time – Neal Shusterman

Hij werkt zich steeds weer in de nesten… Antsy does Time is een nieuw deel in de Made in the USA-serie.

Het boek:
Zoals Gunnar had gezegd, het leven is kwetsbaar. Het ene moment loop je opgewekt in een fanfare, en het volgende bungel je aan het Empire State Building. Soms ligt het aan de beslissingen die je neemt, soms let je gewoon niet op, maar meestal is het een kwestie van het noodlot, ofwel van domme pech – en in mijn ervaring bestaat er maar weinig dat dommer is dan pech, behalve misschien Wendell Tiggor, wiens hersencellen communiceren door middel van rooksignalen.

Het lot zou nog heel wat rare sprongen gaan maken. Ik had nooit kunnen bedenken hoe zoiets simpels als een karaf ijswater iemands leven kon beïnvloeden… of hoe een A4-tje het verloop van een ongeneeslijke aandoening kon veranderen.

Nadat de Schwa is verdwenen heeft Antsy een nieuwe vriend gevonden – die minstens net zo merkwaardig is: Gunnar Ümlaut, een Zweedse jongen met een pracht van een zus, Kjersten.
Als Antsy hoort dat Gunnar nog maar zes maanden te leven heeft, stelt hij een officiële verklaring op waarin hij Gunnar een maand extra van zijn eigen leven geeft. Iedereen raakt onder de indruk – inclusief de mooie Kjersten.
Plotseling bevindt Antsy zich in het middelpunt van een handel in tijd, terwijl hij zich ook door een crisis in zijn vaders restaurant heen moet zien te slaan én samen met zijn blinde ex-vriendin Lexie de verschrikkelijke oude man Crawley weer moet ontvoeren.
En dan komt Antsy erachter dat Gunnar helemaal niets mankeert…

Net als bij The Schwa Was Here belandt de lezer in Antsy Does Time in een achtbaan waar hij nu eens hardop lachend, dan weer met ingehouden adem, de hele rit non-stop uitzit, om tenslotte vrolijk uit te stappen.

De schrijver:
Neal Shusterman (Brooklyn, NY, 1962) studeerde psychologie en theater, en is een bekroond auteur voor young adults en volwassenen: zijn oeuvre loopt uiteen van humoristische romans tot thrillers en science fiction. Daarnaast schrijft hij voor televisie. Hij woont in Zuid-Californië en zijn vier kinderen. In de serie Made in the USA verscheen eerder het enthousiast ontvangen The Schwa Was Here. www.storyman.com

De pers over The Schwa Was Here:
Het boek van Neal Shusterman is een inventieve geschiedenis over onder meer een jongen die op raadselachtige wijze over het hoofd wordt gezien – een mooi beeld voor jongvolwassenen die vrezen ongezien te blijven.

-NRC Handelsblad

Antsy tells his story in a bubbly Beastie Boys-meet-Bugs Bunny Brooklynese that keeps the pages flipping, and Shusterman’s characters are infused with the kind of controlled, precocious improbability that magically vivifies the finest children’s classics.
-School Library Journal, Starred Review

Titel: Antsy Does Time
Auteur: Neal Shusterman
Leeftijdsadvies: 14+

Lees ook:Antsy Does Time
Lees ook:The Schwa was here – Hoe onzichtbaar kun je zijn?
Lees ook:Boektrailer Antsy Does Time
Lees ook:De mysterieuze zolder (Accelerati 1) – Neal Shusterman & Eric Elfman
Lees ook:De geheimzinnige gang (Accelerati 3) – Neal Shusterman & Eric Elfman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>