De schatkaart van Monet – Martijn Couwenhoven

“We ontdekten een schat, mijn vader en ik. En dat allemaal door 300 gram suiker, 250 gram amandelmeel, 5 eieren, 100 gram bloem en 125 gram boter. Dus ja, als je het zo bekijkt heeft mijn moeder eigenlijk ook de schat helpen ontdekken, want als zij die cake niet had gebakken, had ik nu niks geen verhaal gehad.”

Eva heeft dyslexie. Ze houdt niet zo van lezen. Wel van schilderen, en van cake. Zo komt ze erachter dat de wereldberoemde Franse schilder Claude Monet in 1871 in Zaandam is geweest en meer dan 20 schilderijen in de stad heeft gemaakt.

En dan ontmoet ze Joep, die in een huis woont dat op een schilderij van Monet staat: Het Blauwe Huis. Alleen is Het Blauwe Huis niet blauw meer. Joep weet overigens niet wat blauw is, want Joep is blind. Eva kan zich niet voorstellen dat je geen kleuren kunt zien. En hoe omschrijf je kleuren aan iemand die blind is?

Eva heeft een kaart gemaakt met daarop de plekken waar Monet heeft geschilderd. Samen met Joep gaat ze op stap. En ze schrijven een brief aan mevrouw de burgemeester, want weet zij eigenlijk wel dat Monet in Zaandam is geweest? En zou het niet mooi zijn als Het Blauwe Huis weer echt blauw is?

Titel: De schatkaart van Monet
Auteur: Martijn Couwenhoven
Uitgeverij: Oevers
ISBN: 9789492068125
Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Lees ook:De allergrootste liefde van Daan van de Beek
Lees ook:Nieuwe educatieve cd-rom van Mijn naam is Haas
Lees ook:Het geheim van Monet (Blockbusters 2) – Manon Berns
Lees ook:De blauwe vinvis – Jenni Desmond
Lees ook:De avonturen van Joep & Koos – Yvonne Ramerman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>