Kunst? Marcel Duchamps Fontein 1917-2017 – Ted van Lieshout

Dit is kunst. Welnee, het is een urinoir! Dít is kunst! Welnee, het is een lijst met een plaatje erin. Ja, maar dat plaatje is kunst. Je kunt zien dat het kunst is doordat er een lijst omheen staat.

Ted van Lieshout daagt de kijker uit in een prikkelend vormgegeven cadeauboek rond dit iconische kunstwerk van de 20e eeuw. ‘Ik vond moderne kunst een ingewikkeld fenomeen. Tot ik Fontein van Marcel Duchamp leerde kennen. Sindsdien begrijp ik heus niet alle moderne kunst, maar ik sta er wel wagenwijd voor open.’ Fountain/Fontein werd in 2004 gekozen tot meest invloedrijke kunstwerk van de 20e eeuw.

Ted van Lieshout schrijft al jaren over kunst, in zijn Stil leven tot en met de trilogie Papieren Museum. Met zijn bekroonde beeldsonnetten inspireerde hij jong en oud om zelf aan het beelddichten te gaan met voorwerpen uit de eigen omgeving. In 2016 maakte hij samen met Ludwig Volbeda De vogels, een poëtisch prentenboek over beeldhouwkunst.

Titel: Kunst? Marcel Duchamps Fontein 1917-2017
Auteur: Ted van Lieshout
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025873820
Voor alle leeftijden.

Lees ook:Wat is moderne kunst? Een kindergids – Jacky & Suzy Klein
Lees ook:Leesgoedprijs en Gouden Lijst 2010
Lees ook:Kunst en snoep voor kinderen
Lees ook:Tijd voor kunst – Juf Marit
Lees ook:Boer Boris en de eieren – Ted van Lieshout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>