Klassieker: Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan – Wouter van Reek

Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan werd bekroond met een Zilveren Griffel, een Vlag en Wimpel van de Penseeljury en een Gouden Appel in Bratislava. Vanwege de grote tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag in het kader van 100 jaar De Stijl is dit kunstprentenboek opnieuw uitgebracht.

Kijkvogel zoekt de toekomst. Volgens Keepvogel hoef je de toekomst helemaal niet te zoeken, die komt altijd vanzelf. Maar Kijkvogel bedoelt een andere toekomst. Een toekomst vol met dingen die zo nieuw zijn dat nog niemand ze kent. Daarom moet hij snel verder.

Keepvogel kan alleen nog maar denken aan alle onbekende dingen die hij misloopt als hij thuisblijft. Misschien kan hij beter even kijken welke kant Kijkvogel op is gegaan…

Piet Mondriaan (1872-1944) begon als landschapsschilder. Hij zocht zijn hele leven naar een nieuwe schilderkunst. Hij hoopte dat de kunst in de toekomst op zou gaan in een door de mens zelf gemaakte vrolijk gekleurde omgeving.

Titel: Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan
Auteur: Wouter van Reek
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025873189
Voor alle leeftijden.

Lees ook:Doeboek Mondriaan
Lees ook:Keepvogel De uitvinding – Wouter van Reek
Lees ook:Piet en de zee – Arend van Dam
Lees ook:En toen De Stijl – Joost Swarte
Lees ook:Iiieeek een luis! Erik van Os en Elle van Lieshout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>