Klassieker: Mister Orange – Truus Matti

Mister Orange van Truus Matti werd bekroond met een Zilveren Griffel en de Batchelder Award voor de Amerikaanse vertaling. Deze klassieker is nu opnieuw uitgebracht vanwege de grote tentoonstelling over Mondriaan in het Gemeentemuseum Den Haag.

New York 1943. Linus bezorgt elke week een kistje sinaasappels op 59th Street. In het atelier van Mister Orange lijkt de oorlog ver weg; hij werkt aan kunst voor een nieuwe wereld. Matti brengt Mondriaan ongekend dichtbij door de ogen van een kind.

Titel: Mister Orange
Auteur: Truus Matti
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025873097
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:En toen De Stijl – Joost Swarte
Lees ook:Doeboek Mondriaan
Lees ook:Tip van de week: Vertrektijd
Lees ook:Sjoerd Kuyper en Ted van Lieshout bekroond met Zilveren Griffels 2012
Lees ook:Truus Matti

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>