En toen De Stijl – Joost Swarte

Een groep kunstenaars en ontwerpers werkt in hun atelier, in een veranderende wereld. En dat willen ze laten zien. Hun kunst moet eenvoudiger, krachtig, modern, passend bij het nieuwe leven.

De lijnen moeten recht, de vlakken worden geel, rood, blauw en letters worden duidelijk leesbaar. Alles wordt aangepakt, van schilderij tot stoel en gebrandschilderd raam tot compleet huis. De Stijl is voor iedereen.

In het kunstprentenboek En toen De Stijl. Op bezoek in het atelier bezoekt een kat de ateliers van negen kunstenaars gelieerd aan De Stijl. Ook neemt hij een kijkje bij een Bauhaus-werkplaats.

Met zijn befaamde ‘klare lijn’ toont Joost Swarte de diversiteit van een kunstbeweging die is uitgegroeid tot een icoon van moderniteit over de hele wereld. Het is Swartes eerste prentenboek voor alle leeftijden.

En toen De Stijl is het nieuwste deel in de inmiddels bekende reeks kinderkunstboeken die het Gemeentemuseum Den Haag in samenwerking met Uitgeverij Leopold uitgeeft. Het boek verscheen gelijktijdig met de tentoonstelling Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De uitvinding van een nieuwe kunst (11 februari t/m 21 mei). De tentoonstelling vormt de aftrap van het feestjaar Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl in het Gemeentemuseum.

Titel: En toen De Stijl
Auteur: Joost Swarte
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025872380
Een kunstprentenboek voor alle leeftijden.

Lees ook:Klassieker: Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan – Wouter van Reek
Lees ook:Klassieker: Mister Orange – Truus Matti
Lees ook:Doeboek Mondriaan
Lees ook:Jan Toorop: Het lied van de tijd – Kitty Crowther
Lees ook:Karel Appel – Imme Dros

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>