Maurits Muis – Dieter Schubert

Maurits MuisHij scharrelt hier, hij scharrelt daar… het is de huismuis van het Mauritshuis! Ingrid & Dieter Schubert hebben een prentenboek gemaakt met een spannend verhaal voor jonge museumbezoekertjes.

Als je heel goed zoekt, vind je achter een plint in het Mauritshuis het holletje van Maurits Muis. Als ‘s avonds de bezoekers het museum verlaten, heeft hij het rijk alleen. Na de maaltijd maakt hij zijn rondgang om alle bewoners welterusten te wensen. De konijnen, de kikker, het puttertje, de schildpadden, de cavia’s.

En elke avond eindigt hij bij zijn lieveling: het meisje met de parel. Maar op een avond hangt ze niet meer op haar plek! Maurits Muis schreeuwt het hele museum bij elkaar. Alle dieren vallen uit hun schilderijen en gaan mee op zoek!Maurits Muis Tekening

Een spannend avontuur: Een gevaarlijke dief sluipt door het museum. Hoe dapper zijn Maurits en zijn vriendjes? Durven zij het meisje met de parel te redden? Het spannende prentenboek bevat mooie, levendige illustraties van Ingrid Schubert en werd uitgegeven in samenwerking met het Mauritshuis.

Titel: Maurits Muis
Auteur: Dieter Schubert
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025866754
Voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

Lees ook:Piepkleine muis – met cd! Janis Ian
Lees ook:Gewoon gek – Ingrid en Dieter Schubert
Lees ook:Ingrid & Dieter Schubert op tournee
Lees ook:Leespluim januari 2013: Gewoon gek – Ingrid & Dieter Schubert
Lees ook:Kinderboekwinkel Amsterdam 40 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>