Snoep verstandig, eet een appel

In dit boek vind je alles over de appel. Iedereen zet zijn tanden er wel eens in, maar je komt hem veel vaker tegen. In volksverhalen, spreekwoorden en gedichten. Er zijn nogal wat verhalen waarin de appel een belangrijke rol speelt. Denk aan de vergiftigde appel in Sneeuwwitje, de verboden appel in het paradijs, of de appel met ‘voor de mooiste’ erop in de Griekse mythologie, die het begin is van de Trojaanse oorlog. Ook in tal van spreekwoorden komt de appel voor zoals ‘de appel valt niet ver van de boom’ en ‘een appeltje voor de dorst hebben’. Maar een appel is vooral om te eten. Daarom staan er in het boek ook klassieke appelrecepten, zoals appelmoes, appeltaart en appeltjes onder een deken.

Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen zijn onder andere bekend van hun succesvolle boek Boven in de groene linde zat een moddervette haan (verschenen bij Querido). Hierin verzamelden zij de 75 mooiste fabels uit de wereldliteratuur, en zetten die op rijm.

Titel: De appel
Auteurs: Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen
Illustraties: Sandra Klaassen
Leeftijdsadvies: 4+
Aantal pagina’s: 96

Lees ook:Ik wil wel dit appeltje voor de dorst! Jij ook?
Lees ook:Tentoonstelling Best verzorgde boeken
Lees ook:De fabeldieren van Sieb Posthuma
Lees ook:Schrijf eens een fabel
Lees ook:Gouden Penseel 2009 voor Sieb Posthuma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>