De reis van Syntax Bosselman – Arend van Dam

De reis van Syntax Bosselman is een historisch jeugdboek van Arend van Dam over Nederland en de slavernij.

Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen.

Hij tekende de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek.

Met De reis van Syntax Bosselman schreef Arend van Dam niet alleen een boek vol indrukwekkende geschiedenisverhalen, hij doet ook verslag van zijn zeer persoonlijke zoektocht naar de mensen achter de geschiedenis.

Verrassende combinatie van feiten en fictie: naast geschiedenisverhalen doet Van Dam verslag van hoe hij te werk ging bij het schrijven van het boek. Prachtig vormgegeven met illustraties van Alex de Wolf en historisch fotomateriaal.

Titel: De reis van Syntax Bosselman
Auteur: Arend van Dam
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000359158
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Het land van de farao’s! – Arend van Dam
Lees ook:Op reis door Nederland – Arend van Dam
Lees ook:Op reis door Nederland in 50 voorleesverhalen
Lees ook:De Oude Grieken! – Arend van Dam
Lees ook:Zelf leren lezen met de nieuwe serie Lang geleden… van Arend van Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>