Onder vuur – Jeanette Molema

Waar moet je naartoe als je eigen straat oorlogsgebied wordt? Onder vuur van Jeanette Molema gaat over de slag om Arnhem en bevat illustraties van Arjan Wilschut.

In de zomer van 1944 staat er in Oosterbeek ineens een raadselachtig meisje bij Jochem op de stoep. Is ze een verraadster? Of een onderduiker? Dan brengt ze het leven van Jochem en zijn moeder in gevaar! Toch moet Jochem samen met Martje proberen te overleven, want de oorlog komt op 17 september ineens heel dichtbij.

Rondom Arnhem landen parachutisten om de bruggen over de Rijn te bezetten. In Oosterbeek vinden zware gevechten plaats, midden op straat. Jochem schuilt met zijn buurjongen Sim, hun moeders en Martje in een kelder.

Na een week hebben de geallieerden verloren. Overal zijn huizen verwoest en er zijn 90.000 mensen op zoek naar onderdak. Ook Jochem moet vluchten, alweer met Martje. Hoe kan hij weten of ze wel te vertrouwen is?

Titel: Onder vuur
Auteur: Jeanette Molema
Uitgeverij: Columbus
ISBN: 9789085433460
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:Springen in de lente (De pony’s van de Pegasus 11) – Jeanette Molema
Lees ook:Ponyruil op de Pegasus (De pony’s van de Pegasus 10) – Jeanette Molema
Lees ook:Verre vrienden (De pony’s van de Pegasus 9) – Jeanette Molema
Lees ook:Voor nu of altijd – Jeanette Molema
Lees ook:Vuur is er!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>