Kantje moord – Hilde E. Gerard

Kantje moord is een spannende jeugdroman van Hilde E. Gerard in een historisch kader. Het is een coming-of-age verhaal over liefde en verleiding, trouw en opoffering.

Turnhout, eind negentiende eeuw. Twee werelden ontmoeten elkaar: het armoedige arbeidersmilieu en de bourgeoisie. Juffrouw Godelieve ontbiedt Marie en geeft haar de opdracht een kanten sluier te maken.

Maandenlang begeeft Marie zich dagelijks naar de mooie woning van haar opdrachtgeefster. Daar maakt ze kennis met een heel nieuwe wereld: de fascinerende Joséphine, die niet vies is van een slok laudanum, en Henri, Joséphines verloofde, wiens oog valt op Marie.

Maar gaandeweg treedt Marie uit haar onderdanige positie als ze begrijpt dat ze een enorm talent heeft: kantklossen. Tot er iets afschuwelijks gebeurt en Marie in het nauw gedreven wordt.

Titel: Kantje moord
Auteur: Hilde E. Gerard
Uitgeverij: Davidsfonds
ISBN: 9789059088252
Voor Young Adults.

Lees ook:Het dubbele mysterie van T.O. – Hilde E. Gerard
Lees ook:Jules & Marie flip-flap-boek – Annemie Berebrouckx
Lees ook:Het geheim van het Nachtegaalbos – Lucy Strange
Lees ook:Rituelen
Lees ook:Tijgerlezen: Heel heel heel vies boek – Edward van de Vendel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>