11 november – Paul Dowswell

Uitgeverij Callenbach heeft onlangs het jeugdboek 11 november van Paul Dowswell opnieuw uitgebracht in een paperback editie. Hierin vechten drie jongens voor hun leven en voor de vrijheid. Eén van hen zal aan het eind van de dag sterven.

In 11 november kruipen we in de huid van drie jongens die de laatste 24 uur van de Eerste Wereldoorlog meemaken: een Duitse en Engelse soldaat op het slagveld, een Amerikaanse vliegenier in de lucht. Het lot brengt hen samen; slechts twee van hen zullen overleven.

Terwijl ze niet weten dat de oorlog zojuist is geëindigd, blijven de jongens op leven en dood doorvechten. 11 november is een spannend en rauw boek voor Young Adults. Op overtuigende wijze neemt Paul Dowswell je mee in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog.

Titel: 11 november
Auteur: Paul Dowswell
Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 9789026622359
Voor Young Adults.

Lees ook:Charlie en Eddie – Paul Dowswell
Lees ook:Sector 20 – Paul Dowswell
Lees ook:Bomber – Paul Dowswell
Lees ook:Ausländer – Paul Dowswell
Lees ook:Shortlist Red House Children´s Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>