In de voorste linie – Michael Grant

Vriendschap in tijden van oorlog, dat is het thema van In de voorste linie van Michael Grant, een boek voor lezers van De Boekendief en Codenaam Verity.

Verenigde Staten, 1942. Drie doodgewone meisjes besluiten dienst te nemen in het leger. Rio doet het voor haar gesneuvelde zus, voor Frangie is het de enige manier om haar droom – arts worden – uit te laten komen, en de Joodse Rainy heeft er alles voor over om Hitler tegen te houden.

Geen van drieën had verwacht om ook echt aan het front terecht te komen, maar dat gebeurt toch, en plotseling bevinden ze zich midden in de waanzin van de oorlog. In de hitte van de Tunesische woestijn ontdekken ze wat dorst en doodsangst is, maar ook wat échte vriendschap waard is…

Titel: In de voorste linie
Auteur: Michael Grant
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402723205
Voor Young Adults.

Lees ook:Spel van angst – Michael Grant
Lees ook:Grappig filmpje met Michael Grant over de serie Gone
Lees ook:Monster – Michael Grant
Lees ook:Michael Grant over Gone
Lees ook:Mijn vader maakt wapens – Geert Spillebeen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>