De dagboeken van Cassandra Mortmain – Dodie Smith

De ruïne van een Engels kasteel. Een excentrieke familie. Een meisje met een dagboek. Uitgeverij Karmijn bracht de klassieker I capture the castle uit 1949 opnieuw in het Nederlands uit.

‘Ik schrijf dit terwijl ik in de gootsteen zit.’ De openingszin van De dagboeken van Cassandra Mortmain is onvergetelijk. In het boek, dat geheel in de ik-vorm is geschreven, ontmoeten we de scherpzinnige en humoristische Cassandra Mortmain.

Ze is 17 jaar, en woont met haar excentrieke familie in de ruïne van een middeleeuws kasteel. Haar vader schreef ooit een bestseller, maar slijt sindsdien zijn dagen door detectives te lezen in zijn studeerkamer.

De familie, waaronder stiefmoeder Topaas, zus Rose en broer Thomas, moet zien rond te komen van … niets. Cassandra verdrijft de tijd door haar dagelijkse belevenissen en observaties op te schrijven in een aantal dagboeken.

Al was haar leven al nooit saai te noemen, door de komst van een rijke Amerikaanse erfgenaam op het naastgelegen kasteel wordt haar leven opeens behoorlijk overhoop gegooid.

Het boek werd geschreven door Dodie Smith, die ook bekend is van 101 Dalmatiërs. Het is een ‘YA avant la lettre’ en geliefd bij jongeren en volwassenen. In Engeland is het boek sinds het is verschenen dan ook nooit uit druk geweest.

Titel: De dagboeken van Cassandra Mortmain
Auteur: Dodie Smith
Uitgeverij: Karmijn
ISBN: 9789492168061
Voor Young Adults.

Lees ook:De IJzeren Prinses (De Helse Creaties 3) – Cassandra Clare
Lees ook:Terug naar kasteel Vrekkenstein
Lees ook:Er was eens een kasteel – Piers Torday
Lees ook:Het luciferkasteel – Keir Graff
Lees ook:De kronieken van Bane – Cassandra Clare

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>