Klassieker: Over vroeger en nu. Verhalen bij de canon

Als ze op de trap zijn, klinkt er ineens donderend geraas: een heel ander geluid dan de storm daarvoor. ‘Snel!’ roept Jan. Waar hij bang voor was, gebeurt nu. Metershoge golven spoelen over de dijk het land in. Er klinkt glasgerinkel en het kraken van hout. Schuimend zoekt de zee haar weg…

In vijftig spannende en kleurrijke verhalen neemt dit boek je mee naar de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Naar de nacht van de watersnoodramp, bijvoorbeeld. Maar ook naar de tijd van de hunebedden, de strijd van de patriotten en de aanleg van de eerste spoorlijn.

Beleef samen met Michiel de Ruyter de Slag bij Kijkduin. Lees hoe Eise Eisinga zijn planetarium bouwde. En maak met de elfjarige Louis de allereerste televisie-uitzending mee. Een onmisbaar boek voor jong en oud en nu opnieuw uitgegeven!

Titel: Over vroeger en nu. Verhalen bij de canon
Auteur: Martine Letterie, Agave Kruijssen & Janny van der Molen
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021676715
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Over vroeger en nu bij de canon – Meerdere auteurs
Lees ook:Op reis door Nederland in 50 voorleesverhalen
Lees ook:Drie verhalen van Astrid Lindgren gebundeld
Lees ook:Mijn ouders maken me gek – Pete Johnson
Lees ook:Ben jij anti-iets?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>