Storm – Karen van Holst Pellekaan

De film Storm, waarop het nieuwe jeugdboek van Karen van Holst Pellekaan is gebaseerd, zal medio januari 2017 in meer dan 100 bioscopen in Nederland te zien zijn en ook in Vlaanderen.

Storm speelt zich af in Antwerpen in de middeleeuwen tijdens de beginjaren van de Reformatie, een belangrijke periode uit onze geschiedenis. Storm is de twaalfjarige zoon van drukker Klaas Voeten. Zijn grootste wens is om later ook drukker te worden. Wat hij niet weet is dat zijn vader in het geheim verboden teksten drukt. Storms moeder wel, ze is het hier absoluut niet mee eens.

Wanneer Klaas de opdracht krijgt om een belangrijke brief te drukken die de onrechtvaardigheid in de stad eindelijk zou kunnen stoppen, neemt hij die toch aan. Maar hij wordt betrapt en gearresteerd.

Storm kan net op tijd vluchten met het origineel van de verboden brief en is vanaf dat moment vogelvrij. Er wordt door iedereen op hem gejaagd. Geholpen door Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wie kan hij nog vertrouwen? Moet hij de brief ruilen voor het leven van z’n vader? Of heeft hij een beter plan?

Nu kan Storm geen kant meer op. Hij is het middelpunt van een klopjacht, aangezet door de nieuwe Inquisiteur en zijn soldaten. Geholpen door Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Maar wie kan hij vertrouwen?

Titel: Storm
Auteur: Karen van Holst Pellekaan
Uitgeverij: Aerial Media Company
ISBN: 9789402601589
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Recensie: Storm – Karen van Holst Pellekaan
Lees ook:Verboden te openen! Het bijt! – Charlotte Habersack
Lees ook:Vanmiddag op TV The Borrowers
Lees ook:Merel Jansen en de verboden stad (Merel Jansen 2) – Will Mabbitt
Lees ook:Zout van de zee – Ruta Sepetys

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>