Klassieker: Helden! – Janny van der Molen

De klassieker Helden! van Janny van der Molen is onlangs geactualiseerd met drie nieuwe verhalen! Uitgeverij Ploegsma vindt dat er juist nu behoefte is aan inspirerende voorbeelden en komt daarom met een heruitgave.

Een meisje leest het dagboek van Anne Frank, een jongetje loopt mee met Gandhi’s zoutmars. Nederlandse schoolkinderen corresponderen met leeftijdsgenoten in Zuid-Afrika ten tijde van Mandela’s vrijlating. Een zeventiende-eeuws meisje wil net als haar broers Latijn leren.

Vanuit de beleving van kinderen vertelt Janny van der Molen het verhaal van mensen die de wereld door hun moed, kracht en doorzettingsvermogen een stukje mooier maakten.

Bekende en minder bekende mensen die voor kinderen van vandaag een voorbeeld en inspiratiebron kunnen zijn: Anna Maria van Schurman, Charles Dickens, Ferdinand Domela Nieuwenhuis, Florence Nightingale, Anne Frank, Michail Gorbatsjov, Mahatma Gandhi, Moeder Teresa, Nelson Mandela, Aletta Jacobs, Martin Luther King en Barack Obama.

Titel: Helden!
Auteur: Janny van der Molen
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021676296
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Buiten is het oorlog – Janny van der Molen
Lees ook:Niels Rood’s column: Florence Nightingale
Lees ook:Grote gevoelens – Janny van der Molen
Lees ook:Anne Frank, mijn beste vriendin – Alison Leslie Gold
Lees ook:Disney keurt Anne Frank-scenario af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>