Kinderen met een ster – Martine Letterie

Kinderen met een sterKinderen met een ster is een nieuw boek van Martine Letterie met tekeningen van Rick de Haas. Het boek bevat voorleesverhalen over Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog.

Het boek is bijzonder omdat de Tweede Wereldoorlog hierin toegankelijk dichtbij wordt gebracht voor jonge kinderen. Martine Letterie beschrijft het leven van zes kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen. Ze baseerde de verhalen op interviews met mensen die de oorlog als kind meemaakten.

Klaartje kijkt om zich heen. Is het de laatste keer dat ze hun huis ziet? Ze kan niet uitleggen waarom, maar ze denkt van wel. Even legt ze haar hand tegen de ribbels van het behang. Dan drukt ze er een kus op. ‘Dag huis,’ zegt ze zacht. Rosa, Klaartje, Jules, Leo, Ruth en Bennie zijn doodgewone kinderen. Tot ze een ster krijgen, een ster die alles anders maakt…

Titel: Kinderen met een ster
Auteur: Martine Letterie
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025869571
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Bommen op ons huis – Martine Letterie
Lees ook:Groeten van Leo – Martine Letterie
Lees ook:Verzet tegen de vijand – Martine Letterie
Lees ook:Helemaal gewoon Klaartje Boon
Lees ook:Berenddag op kasteel Hackfort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>