Vechten tegen de golven – Ineke Kraijo

Ineke Kraijo schrijft historische romans en kinderboeken. Voor haar nieuwste kinderboek is ze in het verleden gedoken van De Grote Watersnood van 1916, die dit jaar alweer 100 jaar geleden plaats heeft gevonden. Hierover schreef ze een realistisch verhaal: Vechten tegen de golven.

Dirk woont op het eiland Marken, in de Zuiderzee. Zijn vader is visser. En zijn opa was het ook al. Als Dirk 12 wordt, moet hij van school af, en wordt hij visser. Dirk is boos op zijn vader, want hij wil dokter worden. Hij weet er al veel van af, want hij leest alles wat los en vast zit.

Dan breekt er een angstige nacht aan. In de nacht van 13 op 14 januari 1916 steekt er een zware storm op. Het eiland overstroomt. De golven beuken de huizen kapot en bijna niemand kan zwemmen. Ook het huis van Dirk komt onder water te staan. Dirk moet vechten voor zijn leven en voor dat van zijn familie, maar het water is sterk. Zullen ze het overleven?

Titel: Vechten tegen de golven
Auteur: Ineke Kraijo
Uitgeverij: Royal Jongbloed
ISBN: 9789085432999
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Betrapt! (De Jozefschool 2) – Ineke Kraijo
Lees ook:Als je durft – Ineke Kraijo
Lees ook:Over de grens – Ineke Kraijo
Lees ook:Storm – Nick Garlick
Lees ook:Klassieker: Als de olifanten vechten – Dirk Bracke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>