Weg – Marjolein van Rest

WegHoud je van de boeken van Thea Beckman en De Grijze Jager-reeks? Dan is het boek Weg van Marjolein van Rest met een prachtige, avontuurlijke roadtrip misschien wel iets voor jou!

In de jaren zestig van de 19e eeuw woedt een burgeroorlog in Amerika. De 14-jarige Adriaan woont met zijn moeder en zijn drie broertjes in een boerderij vlak bij Pella. Zijn vader is gedood door rebellen.

Het gezin heeft het zwaar zonder hem, helemaal als hun paarden gestolen worden door veedieven. Dan ziet Adriaan in de krant een schets van een recente veldslag. Dit is duidelijk een schets van zijn vader!

Zijn vader leeft! Niemand gelooft hem, maar Adriaan twijfelt niet. Hij trekt er alleen op uit om zijn vader te zoeken. Op zijn reis door Amerika krijgt hij te maken met dieven, slavenjagers en soldaten.

Maar hij maakt ook vrienden voor het leven. Doorstaat hij de gevaren onderweg en vindt hij uiteindelijk zijn vader?

Weg is een boek voor de fans van Rob Ruggenberg, Tonke Dragt en Thea Beckman. Het is een meeslepende historische jeugdroman die aansluit bij de toenemende populariteit van westerns.

Marjolein van Rest heeft een achtergrond in de journalistiek en werkt momenteel als freelance journaliste. Schrijven is haar grote passie. Weg is haar eerste boek.

‘Maar we zijn de slechtsten niet,’ riep de middelste. ‘We willen je familie niet vermoorden. Deze paarden willen we. Het zijn prima beesten, die leveren vast wel wat op.’ Hij stapte opzij en leidde de paarden mee. De twee anderen bleven staan en keken strak naar Adriaan. ‘Laat ze staan!’ riep Adriaan met tranen van woede in zijn ogen. Hij stapte van de veranda af, het geweer nog tegen zijn schouder. ‘Ga andere mensen lastigvallen, schoften!’

Titel: Weg
Auteur: Marjolein van Rest
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000344925
Voor jongeren tussen de 13 en 15 jaar.

Lees ook:Winnaar Thea Beckmanprijs 2017
Lees ook:Kruistocht in spijkerbroek: Speciale musicaleditie
Lees ook:Marjolein Bastin stelt tentoon
Lees ook:Adila, waar ben je? – Marjolein Witte & Maaike Kramer
Lees ook:Onrust op de manege (Het leven op Topford 17) – Thea Stilton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>