Uitgespeeld – Gerard van Gemert

Gerard van Gemert kennen we voornamelijk van zijn kinderboeken over voetbal, maar hij heeft  meer geschreven dan alleen sportboeken. Een voorbeeld daarvan is het oorlogsboek Uitgespeeld.

Levi en Roald doen niets liever dan samen voetballen. Maar als de oorlog uitbreekt, blijkt Levi’s joodse vader een verzetsman te zijn en die van Roald een fanatieke NSB’er. Voetbal houdt de vriendschap in leven, totdat Levi in zijn eentje moet onderduiken en in een tombola van emoties terechtkomt.

Hij raakt dierbaren kwijt, lijkt ze weer terug te vinden, maar weet absoluut niet of dat wel voor altijd is. En wie is er nou eigenlijk wel te vertrouwen en wie helemaal niet? Best lastig als je nog een kind bent en de stevige grond waar je op dacht te staan wankelt als nooit tevoren.

Uitgespeeld is een historisch boek met een eigen wil en een schitterende graphic novel waarin Gerard van Gemert een nieuwe weg bewandelt. Het boek bevat daarnaast bijzondere, filmische illustraties van Rudi Jonker.

Het boek stond al langer gepland, maar Gerard van Gemert en Rudi Jonker hadden toch meer tijd nodig. “Toen het project vorderde, ontdekten illustrator Rudi Jonker en ik: dit wordt geen leesboek, maar een graphic novel. En geloof me, Uitgespeeld is het wachten waard!”

Titel: Uitgespeeld
Auteur: Gerard van Gemert
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044823226
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Rare flatsen (De Voetbalhockeyers 1) – Gerard van Gemert
Lees ook:De witte stip – Gerard van Gemert
Lees ook:Ademloos – Gerard van Gemert
Lees ook:Spelbederf (De Voetbalgoden 16) – Gerard van Gemert
Lees ook:Doorbraak (De Voetbalgoden 15) – Gerard van Gemert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>