Bommen op ons huis – Martine Letterie

In de serie Vergeten Oorlog van Uitgeverij Leopold vinden we ook het boek Bommen op ons huis van Martine Letterie. In dit boek vertelt Martine Letterie over de eerste dagen van de oorlog in Rotterdam.

Fien is wakker geworden van de vliegtuigen. Het is oorlog! Zij vindt het eerst vooral spannend, maar voor haar beste vriend en buurjongen David ligt dat anders. Hij is Joods, en vijf jaar geleden met zijn vader uit Duitsland naar Nederland gevlucht. Nu moet hij weer vluchten. Naar een tante van Fien in Middelburg.

Vier dagen later denkt Fien heel anders over de oorlog. Bommen vallen op de stad Rotterdam en op haar huis. Bijna alles raakt ze kwijt: haar huis, haar vader… Met een overspannen moeder en haar kleine broertje vlucht ook zij naar Middelburg, maar het is de vraag of dat wel verstandig is!

Het bombardement veranderde de stad Rotterdam voorgoed, en daarmee ook het leven van de bewoners. Het doel werd bereikt: de Nederlandse regering capituleerde. Heel Nederland… behalve Zeeland. Dat is een vergeten stuk van de Tweede Wereldoorlog, net als het bombardement dat ná Rotterdam nog kwam: op Middelburg.

‘Vliegtuigen,’ zegt Fien. ‘Heel veel vliegtuigen. Ik kan uit mijn raam alleen niet zien waar ze heen gaan.’ ’Jij was op weg naar het dak,’ begrijpt haar vader. Hij haalt zijn hand door zijn haar. ‘Ga maar vast. Ik kom zo.’

In het filmpje hieronder vertelt schrijfster Martine Letterie waarom zij zoveel boeken over de Tweede Wereldoorlog heeft geschreven.

Titel: Bommen op ons huis
Auteur: Martine Letterie
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025853259
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Kinderen met een ster – Martine Letterie
Lees ook:Een aap op de wc – Joukje Akveld
Lees ook:Groeten van Leo – Martine Letterie
Lees ook:Oorlog zonder vader – Martine Letterie
Lees ook:Nooit meer thuis – Martine Letterie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>